Zwijsenschoolkoor

De Zwijsenschool haalt, als het verantwoord is, telkens nieuwe naschoolse activiteiten binnen de schoolmuren. Zo kennen we een blokfluitklas (i.s.m. harmonie Semper Crescendo) en al jaren is het Zwijsenkoor ons paradepaardje.

Alle kinderen uit de hoogste vier leerjaren kunnen in principe gratis lid worden en deelnemen aan de wekelijkse repetities (op donderdag van 15.45 uur tot 15.30 uur).

Het koor wordt ingezet bij hoogtijmomenten in het lesprogramma van het schooljaar, zoals Sinterklaas en Kerst. Ook bij het afscheid van de schoolverlaters speelt het Zwijsenkoor een belangrijke rol tijdens de Toga-bijeenkomst.

Eenmaal in de twee jaar wordt een grote musical uitgevoerd. Soms treden de kinderen samen met leerkrachten op. Twee keer gebeurde dit zelfs met ondersteuning van een groot orkest! Verschillende uitvoeringen vinden dan plaats in de theaterzaal van De Kreek en het totale aantal toeschouwers overstijgt bij iedere musical duizend personen!

De eindregie is in handen van Susanne Kagie, terwijl voor het totale muzikale gebeuren onze vakleerkracht muziek, Inge Storms, verantwoordelijk is. Beide leerkrachten worden uiteraard ondersteund door collega's. Inge is trouwens ook de oprichtster van het koor en zij zorgt ervoor dat er wekelijks zo'n 60 tot 90 kinderen met veel plezier samen zingen.

In de school hangen diverse grote fotocollages die een sfeerbeeld geven van de musicals uit het verleden.